23 augustus 2012

Moestuin vs. vlinderstruik

Als beginneling in het moestuinieren heb ik nog een hoop te leren. Zo ben ik gek op vlinders en heb daarom veel vlinderlokkende bloemen en struiken in de tuin. Alleen heb ik er nooit bij stilgestaan dat vlinders zich ook voortplanten. En dan bij voorkeur op onze bloemkolen blijkt nu. Al eerder schreef ik over rupsje nooitgenoeg (toen was de schade nog te overzien) maar nu krioelt het van deze bonte exemplaren. De strijd heb ik inmiddels opgegeven en heb een pact gesloten met de rupsen; de bloemkolen zijn voor jullie, mits jullie als mooie vlinders weer in onze tuin terugkeren. Ik heb in ieder geval een wijze les geleerd... volgend jaar zoek ik groenten uit die minder in trek zijn bij de rupsen zodat er ook nog wat voor onszelf overblijft.

Vlinderstruik vs. moestuin
Rups

Deze rups is trouwens van het Koolwitje en niet van de prachtige Kleine Vos hieronder op de foto.

Kleine vos
Ready for take off

5 opmerkingen:

 1. Tsjah... wel een beetje jammer dat je moestuin er aan gaat door de rupsen maar ik zou toch met een glimlach op mijn gezicht op de fiets springen richting de groenteboer als ik zou weten dat ik thuis een tuin vol vlinders heb. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zou ik nou ook niet bij hebben stilgestaan! Dus dit jaar geen bloemkool uit eigen tuin, hopelijk volgend jaar veel mooie vlinders op visite!
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh,...Zoete Kers is me net voor.
  Ik wou ook zeggen,...Mooie foto's.
  Ik maak ze gewoon met mijn mobiel maar zie wel duidelijk het verschil.
  BeantwoordenVerwijderen