12 maart 2014

DIY Tipi shirt

DIY tipi shirt

Met een kleine man die enorm hard groeit is een kleding DIY geen overbodige luxe. Nou ben ik nou ook niet zo handig met de naaimachine dat ik zelf kleding kan maken (al zou ik het heel graag willen leren) dus koos ik voor een andere goedkope optie met gelijk een leuk resultaat. Via Pinterest vond ik deze gave gratis patronen om te sjabloneren (er staat een tutorial bij maar hieronder staat mijn eigen Nederlandse versie). Ik gebruikte ook Freezer paper voor het sjabloon. Het handige hieraan is dat je het op de stof kan strijken en weer moeiteloos kan verwijderen zonder dat het sporen achterlaat. Het sjabloon blijft zo keurig op zijn plaats en door de goede hechting loopt de verf niet uit. Het is onder andere hier verkrijgbaar. Voor €3 verkopen ze bij de Hema effen babyshirts in verschillende kleuren.

Materialen
Sjabloon

Benodigdheden
- Freezer paper
- effen shirt
- mesje/scalpel
- textielverf
- sjabloneerkwast

Zo maak je het
Begin met het patroon over te trekken op het Freezer paper en snij het dan uit. Doe dit op de ruwe kant van het papier. Vervolgens strijk je het patroon met de gladde kant naar beneden op het shirt. Zet je strijkijzer op een lage stand, het Freezer paper heeft niet veel hitte nodig om goed te blijven plakken. Dan kan je gaan sjabloneren, dit kan met textielverf maar zelf gebruikte ik acrylverf vermengt met een textiel medium. Dit had ik nog in huis had en het medium zorgt ervoor dat de gewone acrylverf waterproof wordt. Vergeet niet om een stuk karton in het shirt te leggen zodat de verf niet doordrukt naar de achterkant.

Omdat ik voor dit shirt een lichte kleur verf op een donkere achtergrond gebruik moest ik het in meerdere lagen aanbrengen. Laat het sjabloon gewoon zitten en breng nog een laag aan als de vorige laag droog is. Als je tevreden bent en de verf opgedroogd is trek je het Freezer paper er simpel weer vanaf en is je shirt klaar.

Veel DIY plezier!

8 opmerkingen:

 1. arggggh, het is te cute! kan het bijna niet aan.
  een super diy! ook een makkelijke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend gaaf zeg! Bedank voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk! (plakfolie schijnt ook handig te zijn trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, zo doe je dat dus proper! Moeten we zeker eens proberen!
  Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is freezer paper toch? Heb het al vaker bij internationale tutorials zien staan. Kun je dat gewoon in de supermarkt kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel leuk! Nog nooit gedaan met freezer papier, ga ik onthouden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  BeantwoordenVerwijderen