Havermoutkoekjes met rozijnen
(Dit recept komt uit het boek Superfoods wat ik een paar jaar geleden bij de Quaker havermout spaarde, ik heb het recept iets aangepast)
Benodigdheden
- 140 g volkorenbloem
- 100 g havermout
- 125 g zachte boter
- 120 gram rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 2 eetlepels water
- een handje rozijnen
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem en de havermout in een kom. Voeg achtereenvolgens de boter, suiker, vanillesuiker, het ei en het water toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vermeng tot slot de rozijnen met het deeg. Draai met je handen bolletjes en druk ze een beetje plat op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Een fijne zondag en eet smakelijk!
Jammie, ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderen