Pompoen-walnoten muffins
Dit recept komt uit het boek Muffins! In vele variaties
Het beslag is genoeg voor 18 muffins
Ingrediƫnten
- 350 gram bloem
- 3 dessertlepels bakpoeder
- 1/2 dessertlepel baksoda
- 1/2 dessertlepel zout
- 3/4 dessertlepel gemberpoeder
- 1/2 dessertlepel kaneel
- 1/2 dessertlepel nootmuskaat
- 125 gram zachte boter
- 325 gram suiker
- 2 goed geklutste eieren
- 250 gram pompoenpuree
- 175 gram melk
- 75 gram gehakte walnoten
Vermeng bloem, bakpoeder, baksoda, zout en de overige kruiden in een kom. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtige creme. Roer de eieren en pompoenpuree erdoor. Voeg geleidelijk toe aan de droge ingrediĆ«nten, afgewisseld door de melk. Spatel als laatste de walnoten erdoor. Vul de muffinvormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in 25 minuten gaar in de oven (190°).
En omdat het bijna Halloween is maakte ik van de pompoen een griezelige lantaarn. Wat een leuk gezicht zo 's avonds.
Fijne Zondag!
PS - Wat leuke reacties op mijn Give Away! Je kan nog steeds meedoen.
Creepy en gezellig tegelijk?!! ;) Fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt me heerlijk!!
Fijne zondag!
Apart lijken me die muffins :)
BeantwoordenVerwijderenIk vind je pompoen wel heel gezellig eigenlijk :)
Rond deze tijd gooi ik overal pompoen in... dus misschien moet ik dit recept ook maar eens uitproberen. Ze lijken me erg lekker in elk geval!
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderen